Ohje hakijalle

Asumisoikeushakemukselle tarvitaan aina järjestysnumero. Asumisoikeusasunnon järjestysnumero kertoo sijoituksesi samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa. Hakija, jolla on pienin järjestysnumero, on oikeutettu saamaan asunnon, jos tarve-edellytykset täyttyvät.

Järjestysnumero on voimassa kaksi vuotta. Meille lähetetty hakemus on voimassa yhtä pitkään kuin järjestysnumero.

Järjestysnumero haetaan ARAlta. Nopeimmin uuden aso-järjestysnumeron saa verkkopalvelusta, mutta järjestysnumeron voi hakea myös paperilomakkeella. 

Järjestysnumeron hakeminen ARAn aso-järjestysnumerorekisteristä:

Hae järjestysnumeroa ARAn verkkopalvelusta osoitteessa: https://hakija.aso.fi/kirjaudu

  1. Kirjaudu verkkopalveluun vahvalla tunnistautumisella, esimerkiksi pankkitunnuksilla. Jos palvelussa on ruuhkaa, odota.
  2. Täytä hakulomake
  3. Maksa järjestysnumeromaksu 9,20 €

Kun järjestysnumeron hakulomake on täytetty ja maksu maksettu, järjestysnumeron näkee heti verkkopalvelusta. Tämän jälkeen voit tehdä asuntohakemuksen meille.

Järjestysnumeron voi hakea myös paperilomakkeella

Paperinen hakemuslomake löytyy ara.fi-verkkosivuilta, josta sen voi tulostaa (siirry sivulle tästä). Lomakkeen voi myös noutaa kunnan tai valtion palvelupisteistä. Lomakkeen voi toimittaa ARAan joko postitse tai turvapostipalvelun kautta. Turvapostin käyttäminen vaatii kirjautumisen.

Hakemuslomakkeesta löytyvät tiedot järjestysnumeron maksamista varten, ja kuitti maksusta pitää lähettää hakemuslomakkeen mukana.

Paperisena tulleet lomakkeet käsitellään saapumisjärjestyksessä. Nopeimmin uuden aso-järjestysnumeron saa verkkopalvelusta. Puhelimitse järjestysnumeroa ei voi tilata.

Siirry tästä Mikkelin asuminsoikeuden asuntohakemukselle.

HUOM! Järjestysnumero on voimassa aina 2 vuotta kerrallaan. Meille lähetetty hakemus on voimassa saman ajan kuin järjestysnumero.

Asunnon vaihtohakemukset

Jos asut Mikkelin asumisoikeusasunnossa ja haet vaihtoasuntoa samasta kohteesta, et tarvitse järjestysnumeroa.