”Täällä on hyvä olla”

Tiesitkö, että pääset käsirahalla kiinni asuntoon, jota hallitset kuin omaasi, mutta ilman huolen häivää? Mikkeliläinen Hulkkosen perhe nauttii stressivapaasta asumismuodosta.

Hulkkosen perhe on viihtynyt Mikkelin Pitkäjärven ASO-rivitalossa pitkään. Pikkulapsiarki on huoletonta, kun käyttövastikkeeseen kuuluu suurin osa huoltotoimenpiteistä laitevaihtoja myöten ja pihapiiri on turvallinen touhuiluun.

Saara Hulkkonen on asunut miehensä kanssa Mikkelin Pitkäjärvellä asumisoikeusasunnossa jo 11 vuotta. Tänä aikana perhe on kasvanut nelihenkiseksi. Suunnilleen vuosi sitten, tyttären syntymän jälkeen he vaihtoivat taloyhtiön sisällä kaksiosta kolmioon, kun sellainen sattui sopivasti vapautumaan.

– Halusimme alun perin muuttaa pois keskustan kerrostalosta rauhallisemmalle alueelle rivitaloon. Vaihtoehtoja hakiessamme huomasimme, että asumisoikeusasunnoissa vuokrataso on edullisempi. Löysimme meille täydellisesti sopivan kaksion toivomastamme suunnasta, Pitkäjärveltä. Tarkoituksemme oli viipyä tässä vain hetki, mutta se onkin vaihtunut vuosiksi, Saara nauraa.

Huoltovapaassa kodissa on ollut helppo viihtyä. Lue koko juttu täältä.